Kuřecí rizoto s hroznovým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 400 g Rýže Basmati
  • 200 g Hroznové víno
  • 500 ml Vývar slepičí
  • 400 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 0.25 ks Zázvor celý
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kardamom
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 784 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 136 mg
  • Draslík 740.4 mg
  • Vláknina 4926.5 mg
  • Vitamín A 4926.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 100.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuřecí maso nakrájíme na kostky a opečeme po všech stranách na oleji. Oloupanou cibuli, česnek a zázvor nasekáme a přidáme k masu. Vše krátce osmahneme.

  • 2

    Ohřejeme vývar se smetanou. Ke kuřeti přidáme rýži, citronovou kůru a přilijeme vývar se smetanou. Osolíme, opepříme a okořeníme kardamomem. Pokrm dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

  • 3

    Hotové rizoto ozdobíme omytými, rozpůlenými bobulemi hroznového vína a podáváme.

Komentáře k receptu