Krabí rýžový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže Basmati
  • 650 g Krab
  • 150 g Mořský jazyk
  • 70 g Losos uzený
  • 40 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 20 g Pažitka
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 750 ml Vývar rybí
  • 100 ml Víno bílé
  • 70 ml Olej olivový
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1612 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 125.6 mg
  • Draslík 1126.9 mg
  • Vláknina 4268.3 mg
  • Vitamín A 4268.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nalijeme do velké pánve 2 lžíce oleje, přisypeme rýži a za častého míchání ji 1-2 minuty smažíme.

  • 2

    Přilijeme vařící rybí vývar, zakryjeme pánev pokličkou a dáme ji na 18-20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

  • 3

    V hrnci uvedeme do varu patřičné množství vody s oloupanou a pokrájenou cibulí, bobkovým listem, bílým vínem a snítkou omyté petrželky. Vhodíme do hrnce kraba a vaříme ho 8-10 minut.

  • 4

    Kraba vyjmeme, nožem otevřeme krunýř a vybereme zevnitř i z nohou maso.

  • 5

    Korál dáme stranou, maso pokrájíme na kousky a dáme do mísy. Omyjeme plátky mořského jazyku, osušíme je a pokrájíme na nudličky. Pokrájíme na kousky uzeného lososa.

  • 6

    Omyjeme petrželku a pažitku, jemně pokrájíme na kousky.

  • 7

    Nalijeme do jiné mísy citronovou šťávu, přidáme po špetce soli a pepře, 5 lžic oleje a vidličkou vymícháme ze všech ingrediencí zálivku. Přidáme rozdrobený korál z kraba.

  • 8

    Rozehřejeme v nepřilnavé pánvi 1 lžíci oleje a osmažíme na něm po obou stranách kusy mořského jazyku, osolíme je a opepříme a přidáme krabí maso. Přidáme též pokrájené maso z uzeného lososa a zalijeme vše polovinou připravené zálivky z oleje a citronové šťávy.

  • 9

    Vytáhneme rýži z trouby, vmícháme do ní pomocí dvou vidliček zbývající olej, aby se zrnka nelepila k sobě, přemístíme ji do mísy a necháme zcela vychladnout.

  • 10

    Zalijeme ji zbývající zálivkou z oleje a citronové šťávy, přidáme trochu směsi s krabím masem a vše opatrně promícháme.

  • 11

    Navrch dáme zbývající směs, rýžový salát posypeme pažitkou a petrželkou a můžeme ho podávat na stůl.

Komentáře k receptu