Dušené krevetové kuličky s rybím dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže Basmati
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 10 g Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Limetka
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Asijská omáčka
  • 6 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 112 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 804 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 67.6 mg
  • Vláknina 2478.2 mg
  • Vitamín A 2478.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevetám odstraníme hlavičky, nožem lehce nařízneme hřbety a odstraníme černou žilku. Pak krevety dobře omyjeme pod tekoucí vodou. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme. Chilli papričky rozpůlíme, zbavíme semen, propláchneme pod tekoucí vodou a pokrájíme nadrobno. Omytý koriandr drobně pokrájíme.

  • 2

    Připravíme si náplň. V misce si smícháme rozmačkané krevety s asijskou omáčkou a zázvorem.

  • 3

    Vychladlou uvařenou rýži rozdělíme na 12 dílků a pomocí mokrých rukou z ní uhněteme kuličky. Do každé uděláme důlek, vložíme lžičkou náplň a kuličku uzavřeme. Takto upravené kuličky poskládáme do bambusových košíčků (3 ks do jednoho košíčku) a každou kuličku posypeme špetkou chilli koření.

  • 4

    Do woku nalijeme vodu do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 15 minut, po této době vyměníme spodní košíček za vrchní a dusíme dalších 15 minut.

  • 5

    Na dip si smícháme rybí omáčku s limetkovou šťávou, chilli papričkami a posekaným koliandrem.

  • 6

    Krevetové kuličky podáváme s dipem.

Komentáře k receptu