Aromatická rýže s mořskými plody
Suroviny
- 225 g Rýže Basmati
 - 225 g Krevety tygří - loupané
 - 500 g Treska aljašská
 - 60 g Klasy kukuřice mražené
 - 60 g Fazolky mražené
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Hřebíček
 - 1 stroužek Česnek
 - 6 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Kari pasta
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 339 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 105.3 mg
 - Draslík 612.1 mg
 - Vláknina 3823.2 mg
 - Vitamín A 3823.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži dáme do cedníku a propláchneme studenou vodou, potom ji necháme okapat.
 - 
                                2
Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, kari pastu, kmín, chilli, hřebíček, skořici a minutu smažíme. Přimícháme rýži a promícháme s omáčkou, aby se v ní obalila. Přidáme krevety, tresku, sůl a pepř. Promícháme a zalijeme vroucí vodou. Pod pokličkou dusíme 10 minut. Poté přidáme fazolky a kukuřici a pod pokličkou dusíme dalších 8 minut. Poté wok odstavíme a necháme 10 minut stranou.
 - 
                                3
Odkryjeme wok a rýži přendáme na servírovací misky. Pokapeme citronovou šťávou a ihned podáváme.