Šafránová sladká rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 10 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 84 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 341 mg
 - Vláknina 18057.5 mg
 - Vitamín A 18057.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchneme několikrát rýži a vaříme ji v hrnci s vroucí vodou. Když je rýže napůl uvařená, odstavíme hrnec, necháme rýži okapat a dáme stranou.
 - 
                                2
Svaříme v pánvi vodu s cukrem a šafránem a mícháme. Sirup musí zhoustnout, poté odstavíme a dáme stranou.
 - 
                                3
V další pánvi rozehřejeme olej, kardamom, hřebíček, občas zamícháme. Po chvilce odstavíme.
 - 
                                4
Rýži vrátíme na mírný plamen a vmícháme do ní hrozinky. Přelijeme přes rýži sirup a zamícháme. Přes tuto směs přelijeme kořeněný olej a necháme 15 minut vařit. Rýže musí být uvařená.
 - 
                                5
Podáváme teplé.