Chodský bažant obalený slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 966 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 599 mg
 - Bílkoviny 92 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 294.8 mg
 - Draslík 1011.6 mg
 - Vláknina 1491.2 mg
 - Vitamín A 1491.2 mg
 - Vitamín B6 2.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykuchaného bažanta necháme několik dní v chladu uležet. Po 2-3 dnech bažanta nasucho oškubeme, opálíme chmýří, očistíme a důkladně omyjeme. Odřízneme hlavu, bažanta osolíme zevnitř i z venku, posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem a obalíme ho do dlouhých plátků slanin, které zachytíme silnější nití.
 - 
                                2
Bažanta dáme na pekáč, podlijeme horkou vodou, přiložíme bobkové listy a dáme do předehřáté trouby na 200°C. Bažanta pečeme přibližně 80-90 minut, průběžně ho poléváme výpekem. Když je bažant téměř upečený, odstraníme z něj nitě, slaninu, bažanta potřeme medem a dopečeme dozlatova.
 - 
                                3
Upečeného bažanta rozporcujeme, dáme na talíře, ozdobíme opečenými plátky slaniny, kopečkem brusinkového džemu a servírujeme s dušenou rýží, kterou polijeme výpekem.