Mexické koule

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Strouhanka
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 200 g Rýže Basmati
  • 400 g Hovězí maso mleté
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1.5 polévková lžíce Thai Kari - ostrá omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 751 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 62 mg
  • Draslík 888.3 mg
  • Vláknina 15904 mg
  • Vitamín A 15904 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme podle návodu na obalu.

  • 2

    Cibuli nakrájíme najemno. Opékáme ji na mírném plameni na lžíci oleje asi 10 minut. Poté ji vyjmeme z pánve.

  • 3

    Mezitím v míse smícháme mleté maso, strouhanku, sůl, pepř a ostrou omáčku dle výběru, kmín a koriandr a pořádně promícháme. Z této směsi připravíme tak 20 kuliček o velikosti vlašského ořechu. Opékáme je 8 minut na zbylém oleji.

  • 4

    Poté ke kuličkám vrátíme cibuli, rajčata – plechovku, ve které rajčata byla naplníme vodou a nalijeme ji do pánve k rajčatům.

  • 5

    Po pěti minutách přidáme slité fazole a vaříme 10 minut.

  • 6

    Podáváme s vařenou rýží posypané petrželkou.

Komentáře k receptu