Penne s kuřecími játry
Suroviny
- 60 g Cibule
- 350 g Játra kuřecí
- 50 g Máslo čerstvé
- 20 g Pomeranče
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 500 g Těstoviny Penne
- 120 ml Víno červené
- 1 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 713 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 18 g
- Sodík 549 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 320.5 mg
- Draslík 296.8 mg
- Vláknina 1583.3 mg
- Vitamín A 1583.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a udržujeme teplé. Kuřecí játra začistíme a nakrájíme na kousky.
-
2
Nakrájenou cibuli na kostičky osmažíme na másle cibuli doměkka. Přidáme drcený česnek, kuřecí játra, pomerančovou kůru a bobkové listy a mícháme asi 3 minuty. Potom játra děrovanou naběračkou vyjmeme. Do hrnce nalijeme červené víno, rajčatový protlak a smetanu, zamícháme a zredukujeme.
-
3
Do omáčky vložíme kuřecí játra a prohřejeme je. Osolíme a opepříme. Na talíře upravíme těstoviny a přelijeme játrovou omáčkou.