Párky v rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 4 ks Párky jemné
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 hrnek Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 456.1 mg
  • Vláknina 5569.4 mg
  • Vitamín A 5569.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou a dobře rozšleháme.

  • 2

    Přidáme rozkrojenou cibuli, na plátky nakrájený celer, na dílky nakrájená rajčata a koření. Vše vaříme asi 20 minut.

  • 3

    Omáčku prolisujeme přes cedník, osolíme a přidáme cukr a citronovou šťávu. Nakonec vmícháme na kolečka nakrájené párky a krátce prohřejeme.

Komentáře k receptu