Rouenská omáčka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 66 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 63.5 mg
- Draslík 190.8 mg
- Vláknina 2750.9 mg
- Vitamín A 2750.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Červené víno povaříme s jemně nakrájenými karotkami, trochou tymiánu a bobkovým listem. Za mírného varu pomalu přidáváme máslo. Přecedíme, přidáme nasekaný morek a sítem prolisovaná játra. Vše podusíme. 
- 
                                2Nakonec omáčku propasírujeme plátýnkem, osolíme, opepříme, přidáme cayenský pepř a citronovou šťávu. 
- 
                                3Podáváme zejména ke kachně. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        