Labužnické šunkové závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 106 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 59.7 mg
 - Draslík 758.5 mg
 - Vláknina 10700 mg
 - Vitamín A 10700 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.4 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Omytý pórek nakrájíme na špalíčky a podusíme asi 5 minut ve 125 ml vody. Scedíme a tekutinu zachytíme.
 - 
                                2
Pórek zavineme do rozpůlených plátků šunky a závitky urovnáme do zapékací mísy.
 - 
                                3
Žampiony opékáme na oleji na pánvi asi 5 minut. Přilijeme tekutinu z uvařeného pórku, vmícháme vegetu a necháme přejít varem. Omáčkou zalijeme závitky, přelijeme je zakysanou smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                4
Pokrm zapékáme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.