Pikantní jarní salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 200 g Okurky
  • 300 ml Jogurt bílý
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Salát ledový
  • 6 ks Ředkvička
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 7 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Máta
  • 0.25 ks Kapie
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Piros Arany
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 134 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 10.7 mg
  • Draslík 832.1 mg
  • Vláknina 9202.9 mg
  • Vitamín A 9202.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné brambory oloupeme, nakrájíme na tenčí plátky, uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory zchladíme ve studené vodě, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Salát z listů ředkviček řádně opláchneme, necháme okapat, natrháme na kousky a vyskládáme na plochou salátovou mísu.

  • 3

    Okurku s očištěnou a zrníček zbavenou kapií nakrájíme na kostičky, přidáme k bramborám. Celer spolu s cibulkami nakrájíme na šikmé plátky, přidáme k ostatní zelenině, zelenou nať a lístky z celeru najemno nasekáme. Nakrájenou kapii a lžičku nasekané cibulkové natě dáme stranou. Zeleninu promícháme a rozložíme na mísu.

  • 4

    Zálivka: V misce rozmícháme kečup s jogurtem, paprikovou pastou, sójovou omáčkou a dle potřeby a chuti osolíme a opepříme. Na závěr vmícháme jemně nasekané lístky máty a kapii s cibulkovou natí.

  • 5

    Zálivka se do salátu vmíchá až při servírování.

Komentáře k receptu