Polévka z čerstvého zelí a masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 77 g
 - Sodík 260 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 42 mg
 - Draslík 755.4 mg
 - Vláknina 10474 mg
 - Vitamín A 10474 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 71.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté maso vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 2 hodiny. Ne zcela do měkka.
 - 
                                2
Zelí mezitím pokrájíme na proužky, očištěnou zeleninu na větší kousky.
 - 
                                3
Na rozehřátém másle zpěníme rozkrájenou cibuli, přidáme zeleninu, zelí a mírně podusíme.
 - 
                                4
Vše pak přidáme k měknoucímu masu a necháme povařit cca 15 min. Poté přisypeme na kostky rozkrájené brambory. Po dalších 15 minutách přidáme oloupaná a na kolečka rozkrájená rajčata.
 - 
                                5
Polévku povaříme ještě cca 10 min.