Smetanové lečo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Žampiony čerstvé
  • 4 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 44.5 mg
  • Draslík 1581.7 mg
  • Vláknina 9721.5 mg
  • Vitamín A 9721.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 158 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle. Přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, žampiony a dusíme téměř do měkka.

  • 2

    Potom přidáme omytá, na dílky rozkrájená rajčata, chvíli podusíme a zalijeme zakysanou smetanou rozkvedlanou s moukou. Podle chuti přisolíme, ještě chvíli povaříme.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu