Mrkvová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Olej rostlinný
  • 200 g Mrkev kořen
  • 15 g Pšeničná krupice
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1092 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 126.3 mg
  • Draslík 331.3 mg
  • Vláknina 10232 mg
  • Vitamín A 10232 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Najemno nastrouhanou mrkev osmahneme na oleji, zalijeme vývarem, osolíme a krátce povaříme.

  • 2

    Přidáme rozmíchané vejce s krupicí a znovu krátce povaříme. Před podáváním ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu