Kuřecí maso s mrkví a sezamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Karotka
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 819.8 mg
  • Vláknina 7363 mg
  • Vitamín A 7363 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na nudičky, očištěnou mrkev na plátky a oloupanou cibuli nahrubo nasekáme.

  • 2

    Mrkev osmahneme na pánvi na oleji, vyjmeme a necháme stranou. Do výpeku vložíme cibuli, osmahneme a odložíme k mrkvi. Nakonec do pánve vložíme kuřecí maso a smažíme asi 5 minut. Přidáme mrkev s cibulí, zalijeme sójovou omáčkou a worcesterem, přisypeme nasucho opražený sezam a osolíme.

  • 3

    Podáváme s bílým pečivem nebo s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu