Brambory s lilkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 450 g Sýr Tofu - uzený
  • 1450 g Jogurt bílý
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 673 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1611 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 191.4 mg
  • Draslík 1583.1 mg
  • Vláknina 13269.2 mg
  • Vitamín A 13269.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 15 minut. Scedíme a polovinu brambor rozprostřeme na dno pekáčku.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej a vsypeme pokrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme 3 minuty. Zasypeme moukou, promícháme a přilijeme rajčatový protlak. Přisypeme rozdrolené tofu, prohřejeme a podlijeme vývarem. Vaříme 10 minut. Omáčku nalijeme do pekáčku na první vrstvu brambor a na ní ještě naklademe plátky rajčat a lilku. Poslední vrstvou bude druhá polovina brambor. Zalijeme jogurtem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce. Osolíme, opepříme a dáme zapéct. Pečeme při vyšší teplotě 40 minut.

Komentáře k receptu