Páj s ledvinkami
Suroviny
- 250 g Brambory
 - 450 g Hovězí maso zadní
 - 150 g Vepřové ledvinky
 - 250 g Listové těsto
 - 150 ml Hovězí vývar základní
 - 150 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 12 ks Šalotka
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 898 kcal
 - Sacharidy 119 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 483 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 94 g
 - Cholesterol 265 mg
 - Draslík 2092.4 mg
 - Vláknina 5104.3 mg
 - Vitamín A 5104.3 mg
 - Vitamín B6 2.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso a ledvinky nakrájíme na kostičky, brambory na silnější plátky.
 - 
                                2
Na pánvi ropálíme olej, přisypeme krájené maso s ledvinkami a restujeme 5 minut. Přidáme šalotku a restujeme další 3 minuty. Zasypeme moukou, promícháme, podlijeme vývarem a pivem. Vaříme 15 minut.
 - 
                                3
Do masové směsi nasypeme brambory, osolíme a opepříme. Na mírném ohni vaříme 45 minut. Obsah pánve vlijeme do pekáčku.
 - 
                                4
Listové těsto rozválíme, ořízneme na velikost pekáčku a těstem pekáček přiklopíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při maximální teplotě 20 minut.
 - 
                                5
Podáváme s čerstvým salátem.