Čerstvý papájový sambal

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Papaya
  • 0.5 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 66 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 335.9 mg
  • Vláknina 5271.8 mg
  • Vitamín A 5271.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z papáji odstraníme semínka a nasekáme ji najemno. Smícháme s nasekanou cibulí, najemno posekaným koriandrem, rybí omáčkou a cukrem. Pokapeme limetovou šťávou, ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a necháme půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě.

  • 2

    Salsu podáváme chlazenou nebo při pokojové teplotě ke grilovanému masu.

Komentáře k receptu