Špenát po italsku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 185 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1836 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 38.3 mg
- Draslík 1189.1 mg
- Vláknina 7485.6 mg
- Vitamín A 7485.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.6 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Čerstvý špenát omyjeme a necháme okapat. 
- 
                                2Oloupaný česnek spolu se sardelovými řezy najemno nasekáme a krátce osmahneme v kastrole na rozehřátém oleji. 
- 
                                3Přidáme špenát, přilijeme vývar a vše promícháme. Podusíme pod pokličkou asi 15 minut, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. 
- 
                                4Špenát upravíme na nahřátou mísu a podáváme jako přílohu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        