Páj s brokolicí
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 200 g Vepřové maso libové
 - 180 g Brokolice
 - 100 g Sýr Čedar
 - 50 g Ořechy vlašské
 - 250 g Listové těsto
 - 150 ml Vývar zeleninový
 - 150 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.23 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 719 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 553 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 86 mg
 - Draslík 826.4 mg
 - Vláknina 13769.2 mg
 - Vitamín A 13769.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1271.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozpálíme olej a rozpustíme máslo. Vepřové maso nakrájíme na kostičky, vložíme na pánev a restujeme 5 minut.
 - 
                                2
Cibuli pokrájíme nadrobno a přisypeme k masu. Restujeme další 3 minuty. Maso s cibulí poprášíme moukou, promícháme a podlijeme vývarem s mlékem. Jakmile se směs začne vařit, přidáme růžičky brokolice, strouhaný sýr, posekané ořechy a na čtvrtky pokrájené brambory. Osolíme, opepříme a vaříme 5 minut.
 - 
                                3
Směs z pánve vlijeme do pekáčku. Z listového těsta vyválíme placku a ořízneme na velikost pekáčku. Placku vložíme do pekáčku jako "pokličku", propíchneme 2x vidličkou, aby mohla unikat pára, potřeme vodou a dáme zapéct. Pečeme při vyšší teplotě 25 minut.
 - 
                                4
Podáváme jako samostatný chod s čerstvou zeleninou.