Pappa al pomodoro

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 200 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 900 g Rajčata
  • 850 g Vývar drůbeží
  • 6 g Bazalka
  • 24 ml Olej olivový
  • 24 ml Olej olivový extra panenský
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1018 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 637.4 mg
  • Vláknina 8515.5 mg
  • Vitamín A 8515.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém oleji osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, necháme 7 minut povařit. Přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a přiklopené vaříme 30 minut.

  • 2

    Do polévky nasypeme nalámaný chleba na kousky, povaříme 5 minut, občas zamícháme. K zelenině vlijeme vývar a za stálého míchání necháme chléb rozpustit v polévce. Polévku odstavíme z ohně a vmícháme pokrájenou bazalku. Opět přiklopíme a necháme odpočinout 30 minut za pokojové teploty.

  • 3

    Servírujeme pokapané olivovým olejem.

Komentáře k receptu