Pappardelle s omáčkou z králíka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Houby sušené
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 40 g Slanina vepřová
  • 250 g Králičí maso
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 300 g Těstoviny Pappardelle
  • 175 ml Voda pitná
  • 15 ml Olej olivový
  • 90 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 49.9 mg
  • Draslík 505 mg
  • Vláknina 8266.5 mg
  • Vitamín A 8266.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby dáme do misky, přilijeme teplou vodu a necháme 20 minut máčet. Zeleninu nakrájíme na drobné kousky. Bobkové listy mírně natrhneme, aby pustily více chuti.

  • 2

    V hluboké pánvi zahřejeme olej spolu s máslem. Když máslo začíná pěnit, vložíme nakrájenou cibuli, mrkev, celer, slaninu a petržel. Smažíme 5 minut.

  • 3

    Přidáme králičí maso a smažíme po obou stranách 4 minuty. Přilijeme víno a krátce povaříme, aby se omáčka mírně vyvařila. Poté přimícháme nakládaná nakrájená rajčata. Houby slijeme a vodu, ve které se máčely, přilijeme do omáčky. Houby rozkrájíme a vložíme spolu s bobkovými listy do pánve. Dle chuti opepříme a osolíme. Dobře zamícháme, přikryjeme pánev a dusíme 40 minut, až je králičí maso měkké. Občas zamícháme.

  • 4

    Pánev odstavíme z ohně a králičí maso vyjmeme a nakrájíme ho na jednotlivá sousta. Maso vrátíme do omáčky, ochutnáme a dle potřeby dosolíme a dopepříme. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím omáčku znovu ohřejeme. Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a ihned podáváme posypané nakrájenou petrželí.

Komentáře k receptu