Řecké bifteky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Rajčata
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.01 dl Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 572 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 487.7 mg
  • Vláknina 5005.5 mg
  • Vitamín A 5005.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomleté hovězí maso dáme do mísy, přidáme k němu sůl, pepř, oregano,

  • 2

    olej a vše dobře prohněteme. Maso necháme na chladném místě odležet 1 hodinu.

  • 3

    Připravíme si omáčku:

  • 4

    V hrnci si rozehřejeme olej a na něm orestujeme nakrájený česnek,

  • 5

    přidáme nadrobno nakrájenou petrželku a krátce osmahneme.

  • 6

    Potom přidáme nadrobno pokrájená, oloupaná rajčata, sůl, cukr, bazalku, vše promícháme a vaříme do zhoustnutí.

  • 7

    Z masa si uděláme karbanátky, které grilujeme na roštu nebo je usmažíme na oleji v pánvi.

  • 8

    Karbanátky podáváme s rajčatovou omáčkou a rýží.

Komentáře k receptu