Gratinovaná květáková terina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Květák
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 472 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 286.8 mg
  • Draslík 870.4 mg
  • Vláknina 10597.8 mg
  • Vitamín A 10597.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý květák uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat a vychladnout.

  • 2

    Změklé máslo (3 lžíce) utřeme se žloutky a z bílků ušleháme pevný sníh.

  • 3

    Uvařený květák najemno nasekáme, přidáme utřené máslo se žloutky, sůl, pepř a strouhanku. Nakonec zlehka vmícháme sníh a vše dobře promícháme.

  • 4

    Směs rozetřeme do olejem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm zapečeme v silně vyhřáté troubě dozlatova.

Komentáře k receptu