Bramborová placka se smetanou
Suroviny
- 700 g Brambory
 - 10 g Petržel - nať
 - 20 g Česnek
 - 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
 - 1 kávová lžička Bazalka
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 98 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 64.6 mg
 - Draslík 804.4 mg
 - Vláknina 10587.4 mg
 - Vitamín A 10587.4 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve oloupeme brambory a na hrubém struhadle nastouháme.
 - 
                                2
V míse smícháme solamyl, vejce, smetanu, majoránku, tymián, bazalku, šalvěj, česnek, sůl, pepř, petrželku a přimícháme připravené brambory.
 - 
                                3
Na pánvi rozehřejeme olej a nalijeme trochu těsta.
 - 
                                4
Takto smažíme za stálého otáčení přibližně 2-3 minuty.