Červený paprikový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 93 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 106 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 397 mg
 - Vláknina 6222.8 mg
 - Vitamín A 6222.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 146.5 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi na rozehřátém oleji smažíme očištěné, na pruhy nakrájené papriky a nasekaný česnek za občasného promíchání asi 5 minut.
 - 
                                2
Potom přidáme oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata, směs přivedeme k varu, snížíme příkon tepla a pod pokličkou dusíme 12-15 minut.
 - 
                                3
Podušenou směs osolíme, opepříme, vmícháme nasekanou petrželku a dusíme ještě 2 minuty.
 - 
                                4
Papriky vyjmeme děrovanou naběračkou na servírovací mísu. Do pánve přilijeme ocet a omáčku povaříme 5-7 minut do zhoustnutí.
 - 
                                5
Omáčkou zalijeme papriky a salát necháme vychladnout.
 - 
                                6
Podáváme s grilovaným masem, opečeným toastovým chlebem nebo bagetkou.