Šunková kapsa
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 32 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 106.4 mg
- Draslík 26.6 mg
- Vláknina 2823.2 mg
- Vitamín A 2823.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Chřest oloupeme, svážeme do svazků po pěti kusech a necháme uvařit ve vroucí osolené vodě. 
- 
                                2Uvařený chřest necháme dobře okapat, odstraníme nit, kterou jsme ho svázali. 
- 
                                3Máslo rozehřejeme, zaprášíme 60 g mouky a za stálého míchání povaříme 2 minuty. Poté zalijeme teplým vývarem, osolíme, opepříme a necháme povařit 11 minut. Omáčka nesmí projít varem! 
- 
                                4Poté vmícháme žloutek, smetanu a pokrájenou pažitku. Odstavíme a necháme na teplém místě. 
- 
                                5Šunku pokrájíme na proužky. Listové těsto rozválíme na obdélník o síle 5 cm. Přendáme na plech a necháme v troubě upéct. 
- 
                                6Upečený plát těsta podélně rozkrojíme, mírně vydlabeme vnitřek. 
- 
                                7Na dno kapsy nalijeme trochu omáčky, posypeme nakrájenou šunkou a poklademe kousky chřestu, poté opět zalijeme omáčkou. 
- 
                                8Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        