Brambory á la sarladaise
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 141 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 4 g
- Sodík 33 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 3.9 mg
- Draslík 777.7 mg
- Vláknina 8737.3 mg
- Vitamín A 8737.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory oloupeme a pokrájíme na plátky, namočíme do studené vody a uvedeme k varu, poté ihned slijeme a necháme okapat. 
- 
                                2Sádlo rozehřejeme na pánvi a rozprostřeme na něj plátky brambor. 
- 
                                3Smažíme 40 minut, občas promícháme. 
- 
                                4Přidáme utřený česnek a spařené pokrájené houby. 
- 
                                5Smažíme dalších 20 minut. 
- 
                                6Servírujeme posypané sekanou petrželí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        