Istambulské těstoviny
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 787 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 31 g
- Sodík 688 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 102 g
- Cholesterol 82.2 mg
- Draslík 302 mg
- Vláknina 4750 mg
- Vitamín A 4750 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupeme a vydlabeme tykev, dužninu nakrájíme na kostičky. Uvaříme je ve vodě doměkka a scedíme. 
- 
                                2Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. 
- 
                                3Osmažíme nakrájenou cibuli při střední teplotě na másle dozlatova. Přidáme drcený česnek a skořici a ještě asi minutu mícháme. 
- 
                                4Přidáme smetanu, přidáme tykev a med, uvedeme k varu, ztlumíme oheň a 5 minut mírně zredukujeme. 
- 
                                5Nasypeme strouhaný parmazán a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Omáčku osolíme a opepříme a promícháme ji s těstovinami. Zdobíme nakrájenou čerstvou pažitkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        