Suflé s česnekem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 11 g
- Sodík 535 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 275.3 mg
- Draslík 164.4 mg
- Vláknina 740 mg
- Vitamín A 740 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupeme česnek. Do hrnce nalijeme mléko a odměřené množství vody, přidáme stroužky česneku, kromě jednoho. Uvedeme k varu, 15-20 minut zvolna vaříme, až česnek změkne a mléko s vodou se vyvaří na 250 ml. Necháme vychladnout a česnek v mléce mírně rozmačkáme. 
- 
                                2Rozehřejeme máslo, přidáme mouku, průběžně promícháváme a 1 minutu smažíme. Postupně vléváme česnekové mléko. 
- 
                                3Vaříme ještě 3 minuty. Omáčku přelijeme do velké mísy a necháme 10 minut zchladnout. Nasekáme zbylý stroužek česneku. 
- 
                                4Do omáčky přidáme nasekaný česnek, nakrájený kozí sýr, žloutky, podle chuti osolíme a opepříme. 
- 
                                5Z bílků ušleháme pevný sníh. Zlehka a postupně jej přidáváme do česnekovo-sýrové omáčky, nejdříve 1 polévkovou lžíci, potom zbytek. 
- 
                                6Misky na suflé vymažeme máslem, rozprostřeme do nich připravenou hmotu a pečeme 15-20 minut na 180 °C. Servírujeme, zdobíme pažitkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        