Omáčka z vína, masa a rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Slanina vepřová
  • 400 g Maso mleté - mix
  • 30 g Smetana 12% (konzumní)
  • 125 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 2 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 369 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 11.2 mg
  • Draslík 429.5 mg
  • Vláknina 2177 mg
  • Vitamín A 2177 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném oleji osmažíme najemno nakrájený česnek a cibuli se slaninou, za stálého míchání opečeme, aby cibule zezlátla, poté vmícháme mleté maso a smažíme.

  • 2

    Přidáme sůl, hořčici, pepř, víno a vývar. Mezitím zbavíme rajčata slupky, poté je přidáme do omáčky, povaříme a nakonec vmícháme smetanu. Necháme krátce prohřát a servírujeme.

Komentáře k receptu