Pórková polévka mletým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 729 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 57 mg
 - Draslík 854.7 mg
 - Vláknina 11518.8 mg
 - Vitamín A 11518.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.3 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Pórek očistíme a také krájíme na kolečka.
 - 
                                2
V kastrolu rozpálíme olivový olej, cibulku s pórkem osmahneme. Přidáme mleté jehněčí maso, vše smažíme.
 - 
                                3
Směs na pánvi promícháme, osolíme, opepříme a asi 10 minut dusíme. Podlijeme bílým vínem, přidáme zeleninový vývar a povaříme dalších 10 minut.
 - 
                                4
Vložíme tavený sýr, za stálého míchání ho necháme rozpustit v polévce. Nakonec ještě přisolíme, opepříme a přidáme na jemno nasekanou pažitku.