Fazoláky
Suroviny
- 250 g Brambory
 - 750 g Fazole bílé
 - 100 ml Olej stolní
 - 3 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Klobása Dunajská
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Majoránka
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 834 kcal
 - Sacharidy 100 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 522 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 99 g
 - Cholesterol 60.3 mg
 - Draslík 2964.3 mg
 - Vláknina 49091.2 mg
 - Vitamín A 49091.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přes noc namočíme fazole a druhý den je v té samé vodě uvaříme. Uvaříme oloupané brambory a přidáme je do hrnce s fazolemi, rozmixujeme do hladka, přidáme nakrájenou klobásu, vejce, mouku a česnek. Osolíme, okořeníme a promícháme.
 - 
                                2
Na rozpáleném oleji smažíme placky.
 - 
                                3
Vysušíme je ubrouskem a podáváme.