Bramborové mrkvičky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 177 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 95.4 mg
 - Draslík 170.5 mg
 - Vláknina 2038.4 mg
 - Vitamín A 2038.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechny přísady smícháme v míse a propracujeme.
 - 
                                2
Z těsta utvoříme váleček, který nakrájíme na malé kousky. Vytvarujeme malé mrkvičky a v místě, kde má být nať, zapíchneme kousek špejle.
 - 
                                3
Mrkvičky usmažíme v horkém oleji a necháme je okapat na papírovém ubrousku. Do otvoru po špejli zastrčíme snítku petrželové natě.
 - 
                                4
Bramborové mrkvičky používáme k obložení masa.