Česnekové tuňákové steaky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 184 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 7 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 38 mg
- Draslík 508.4 mg
- Vláknina 3464.3 mg
- Vitamín A 3464.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na 180 stupňů Celsia předehřejeme troubu. Hlavičku česneku zabalíme do alobalu a necháme 45 minut v troubě. 
- 
                                2Papriku omyjeme a dáme k česneku na 20 minut do trouby. Jednou ji otočíme. 
- 
                                3Vařící vodou přelijeme rajčata, oloupeme, zbavíme jadérek a dužinu posekáme nadrobno. Chilli papričku zbavíme jader a nasekáme. 
- 
                                4Z trouby vyndáme papriku, sloupneme ji a odstraníme semínka. Nakrájíme na kostičky, s rajčaty a chilli papričkou vložíme do misky. 
- 
                                5Omyjeme koriandr, posekáme ho, přidáme k zelenině do misky, osolíme, opepříme a přidáme kmín. 
- 
                                6Vyndáme z trouby česnek a necháme vychladnout. Do zeleninové směsi vytlačíme stroužky, promícháme a necháme přikryté v lednici uležet 60 minut. 
- 
                                7Lehce osolíme a opepříme rybí steaky. V pánvi rozehřejeme margarín, dáme do něj rybu a dvě minuty opékáme z obou stran. 
- 
                                8Podáváme se zeleninou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        