Rajčata s vejci na čínský způsob
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 16 g
- Sodík 348 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 368 mg
- Draslík 866.7 mg
- Vláknina 9150 mg
- Vitamín A 9150 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.3 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Pórek opláchneme a nakrájíme na jemno. 
- 
                                2Rajčata spaříme horkou vodou. Měkká rajčata stačí nechat v horké vodě 10 vteřin, tvrdá alespoň půl minuty. Spařená rajčata oloupeme a pokrájíme na kousky. 
- 
                                3Vajíčka v misce rozšleháme metlou, osolíme. 
- 
                                4V pánvi rozehřejeme olej, na něm rozšlehaná vajíčka usmažíme do tuha. Pak přidáme nakrájená rajčata a cukr, za stálého míchání smažíme ještě 5 minut. Vajíčka se srazí do větších kousků, rajčata pustí šťávu. 
- 
                                5Podáváme teplé, posypané nasekaným pórkem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        