Bramborové lívance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Brambory vařené
  • 350 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 g Droždí
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • 0.22 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 352 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 164 mg
  • Draslík 280.6 mg
  • Vláknina 6000 mg
  • Vitamín A 6000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vlažného mléka a droždí připravíme kvásek a necháme vykynout.

  • 2

    Dáme do mísy mouku, nastrouhané vařené brambory, zbytek vlažného mléka, vejce, žloutek, sůl a vzešlý kvásek.

  • 3

    Vypracujeme těsto a necháme vykynout. Poté rozválíme na placku 2cm silnou.

  • 4

    Vykrajujeme kolečka a z obou stran smažíme dozlatova.

  • 5

    Poté potřeme lívance kečupem a posypeme sýrem.

Komentáře k receptu