Jihoindické kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Sezam - semena
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 3 kávová lžička Kokos sušený
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 ks Cibule
  • 7 ks Ořechy Kešu
  • 5 ks Chilli paprička
  • 5 ks Chilli paprička zelená
  • 1 kg Kuřecí maso vařené
  • 1 polévková lžíce Ořechy burské pražené
  • 5 polévková lžíce Koriandr celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1829 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 132 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 106 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2034.5 mg
  • Vláknina 20067.4 mg
  • Vitamín A 20067.4 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 109.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře zbavíme nečistot a pečlivě opláchneme. Nakrájíme jej na 16 částí. Do trouby vložíme pekáč s cibulí a cibuli pečlivě upečeme.

  • 2

    Smícháme dohromady koriandr, červené chilli, papričky, kmín, semínka sezamu, nastrouhaný kokos a oříšky. Celou směs na pánvi opečeme.

  • 3

    Směs z pánve umeleme s opečenou cibulí, dokud nám nevznikne hutná kaše. Kaši následně ochutíme špetkou soli.

  • 4

    Na pánvi si rozpálíme olej a osmažíme na něm zelené chilli papričky, společně s lístky kari a odložíme bokem. Na zbytku oleje osmahneme maso.

  • 5

    Maso smícháme s kořeněnou směsí a opět smažíme na pánvi, dokud nám maso nezměkne. Maso rozmístíme po 4 kusech na misky a ozdobíme koriandrem, kořením a masalou. Ihned podáváme

Komentáře k receptu