Zapékané fazolky
Suroviny
- 400 g Fazolky mražené
- 100 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Sýr Eidam cihla 30%
- 40 g Strouhanka
- 250 g Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 3 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 509 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 39 g
- Sodík 319 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 62.2 mg
- Draslík 337.2 mg
- Vláknina 7360.8 mg
- Vitamín A 7360.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova v pánvi na 60 g rozehřátého másla. Přisypeme hladkou mouku a osmažíme ji na jíšku, do které před dokončením smažení přisypeme mletou sladkou papriku. Tu jenom zamícháme a ihned zalijeme vlažnou vodou a přivedeme k varu. Do vřící směsi vložíme rozmrazené fazolky, přilijeme smetanu, dochutíme solí, pepřem a povaříme 5 minut. 
- 
                                2Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem a připravené fazolky vlijeme do mísy. Na fazolky naskládáme na tenké plátky nakrájený česnek, posypeme strouhankou, nakonec ještě jemně nastrouhaným sýrem. 
- 
                                3Takto připravené jídlo se zapékací mísou vložíme do předehřáté trouby, kde fazolky zapékáme 20-25 minut. Následovně je vytáhneme z trouby, přiklopíme, necháme jídlo odpočinout. 
- 
                                4Zapečené fazolky rozdělíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talíře a jídlo servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        