Vepřové kostky s kukuřicí a paprikou
Suroviny
- 100 g Cukr krupice
 - 400 g Vepřová plec
 - 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 50 ml Ocet vinný
 - 100 ml Tequila silver
 - 100 ml Limetková šťáva
 - 2 kávová lžička Olej slunečnicový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Česnek
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 4 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 - 1 polévková lžíce Koriandr mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 81 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 71 mg
 - Draslík 572.9 mg
 - Vláknina 4105.1 mg
 - Vitamín A 4105.1 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce dáme nakrájenou cibuli a česnek a na oleji je chvilku osmahneme.
 - 
                                2
Poté přidáme kukuřici, nakrájenou papriku, 1 chilli papričku a šťávu z limetky. Přilijeme tequilu a vaříme 3 minuty. Poté přidáme ocet a cukr a vaříme dalších 10 minut. Nakonec přidáme koriandr a přílohu můžeme klidně naložit do sklenic a uchovat v ledničce až 6 týdnů.
 - 
                                3
Mezitím vepřové maso nakrájíme na kostičky a dáme do mísy spolu s medem, 1 chilli papričkou, mletou paprikou, cayenským pepřem a pomerančovou šťávou. Necháme 1 hodinu marinovat. Poté opečeme 3 minuty z každé strany a můžeme podávat.