Výborná zelňačka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Klobása Dunajská
  • 100 g Párky jemné
  • 500 g Zelí kysané
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření celé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 56.8 mg
  • Draslík 626.8 mg
  • Vláknina 10207.3 mg
  • Vitamín A 10207.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osmahneme cibuli na oleji, přidáme nakrájenou klobásu a párek, zasypeme paprikou, osmahneme a přilijeme vodu.

  • 2

    Přidáme zelí, brambory, bobkový list, nové koření a pepř.

  • 3

    Když jsou brambory téměř měkké, polévku zahustíme smetanou smíchanou s hladkou moukou a povaříme.

Komentáře k receptu