Pikantní vařené brambory s pečeným česnekem, hořčicí a olivovým olejem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Hořčice kremžská
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 344 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 876.4 mg
  • Vláknina 10498.8 mg
  • Vitamín A 10498.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky, v hrnci k nim přilijeme vodu, přimícháme sůl, kmín a vaříme přibližně 15 - 20 minut doměkka.

  • 2

    Mezitím neoloupanou menší hlavičku česneku upečeme v troubě, kterou jsme si rozehřáli na 200°C. Česnek pečeme ve slupce přibližně 15 minut.

  • 3

    Z uvařených brambor slijeme vodu, přidáme upečený česnek, který vymačkáme ze slupek. Ještě přidáme lžičku kremžské hořčice, olivový olej a vše rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Podle chuti brambory dosolíme a podáváme je hned horké jako přílohu.

Komentáře k receptu