Teplý bramborový salát s jarními cibulkami a koriandrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Brambory rané
  • 350 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 158 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 57.4 mg
  • Vláknina 5694.7 mg
  • Vitamín A 5694.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu rozehřejeme olivový olej, vsypeme omyté, podélně rozkrojené nové brambory, osolíme je a restujeme 5 minut.

  • 2

    Potom přidáme nadrobno nakrájené jarní cibulky, nasekané stroužky česneku a ještě chvíli restujeme.

  • 3

    Přilijeme vodu, přiklopíme pokličkou a za občasného míchání zvolna vaříme, až brambory změknou.

  • 4

    Odstavíme z plotny a přidáme šťávu z limetky, nasekaný korinadr, osolíme a můžeme ještě pokapat olivovým olejem.

  • 5

    Salát podáváme teplý, ozdobený dílky limetky a nasekanou chilli papričkou.

Komentáře k receptu