Růžičková kapusta v bešamelové omáčce
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 27 g
- Sodík 452 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 82.9 mg
- Draslík 112.4 mg
- Vláknina 15306 mg
- Vitamín A 15306 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kapustičky očistíme a vaříme asi 5min ve vodě se šťávou z půlky citronu. Poté scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. 
- 
                                2Troubu předehřejeme na 180C. 
- 
                                3Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Postupně, za stálého míchání ji zalijeme vlažným mlékem, ochutíme solí, pepřem a asi 10min na mírném ohni provaříme. 
- 
                                4Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno rozložíme polovinu kapustiček, na ně nasypeme na kostičky nakrájenou šunku, nalijeme polovinu bešamelové omáčky, posypeme polovinou sýra a ve stejném pořadí vše zopakujeme. Povrch posypeme vločkami másla a zbytkem sýra. 
- 
                                5Pečeme asi 15min dozlatova. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        