Plněné brambory Nacho

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 120 g Anglická slanina
  • 200 g Sýr Čedar
  • 150 g Omáčka Guacamole
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 150 ml Salsa rajčatová
  • 1 kávová lžička Česnek sušený
  • 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 12 ks Brambory
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 30.7 mg
  • Draslík 483 mg
  • Vláknina 5408.8 mg
  • Vitamín A 5408.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200 °C.

  • 2

    Celé brambory (pokud jsou ranné tak i neoloupané, pokud jsou příliš velké, tak je rozpůlíme) smočíme v jedné lžíci oleje, naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 35 minut.

  • 3

    Mezitím si slaninu nakrájíme na kostičky a smažíme ji nasucho dokřupava. Dáme stranou.

  • 4

    Po vychlazení (nebo když jsou brambory dostatečně vychladlé k další manipulaci) je nakrájíme na poloviny a vydlabeme jim vnitřek tak, abychom měli asi 5 mm tlusté okraje.

  • 5

    Troubu necháme zapnutou – budeme ji ještě potřebovat.

  • 6

    Brambory zase naskládáme na plech – řeznými stranami nahoru a zastříkneme zbývajícím olejem. Posypeme je česnekem a chilli vločkami a pečeme 5-10 minut. Otočíme a ještě 10 minut pečeme.

  • 7

    Vychladlou slaninu smícháme s vydlabanými vnitřky brambor a strouhaným čedarem. Osolíme a opepříme podle chuti.

  • 8

    Poté je znovu otočíme řeznou stranou nahoru. Naplníme je slaninovou směsí a ještě 4 minuty zapečeme.

  • 9

    Podáváme je s guacamole, salsou a zakysanou smetanou k namáčení, posypané jarní cibulkou.

Komentáře k receptu