Papriky pečené na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 65 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 60 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 142.4 mg
 - Vláknina 39.8 mg
 - Vitamín A 39.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky grilujeme vcelku na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 10min, dokud nebude slupka úplně spálená. Pravidelně obracíme.
 - 
                                2
Poté je vložíme do nádoby, zakryjeme a necháme 5-10min odpočinout.
 - 
                                3
Oloupeme slupky, odstraníme semínka a stopky a nakrájíme je na proužky.
 - 
                                4
Namočíme do oleje a octa, ochutíme solí a pepřem a podáváme teplé nebo při pokojové teplotě.
 - 
                                5
Vhodné jako příloha např. ke grilovanému masu.