Telecí závin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 157 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 145.1 mg
 - Draslík 47.8 mg
 - Vláknina 1042 mg
 - Vitamín A 1042 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jemně nakrájenou šunku, natvrdo uvařené, nasekané vejce a podušenou zeleninu okořeníme pažitkou a dobře promícháme.
 - 
                                2
Touto směsí potřeme naklepaný a osolený plát masa. Zabalíme a zavážeme nití. Nasucho opečeme, podlijeme a dáme péci do trouby.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme.
 - 
                                4
Nakonec do hotového pokrmu přidáme kousek másla.