Bramborová musaka se salámem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 700 g Brambory
  • 300 g Salám měkký
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 4 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 6 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 0.12 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 108 g
  • Sodík 1132 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 51 mg
  • Draslík 1156.5 mg
  • Vláknina 15247.2 mg
  • Vitamín A 15247.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky, oloupanou cibuli krájíme na kolečka, salám a očištěnou zeleninu pokrájíme na jemné nudličky. Vše urovnáme ve vrstvách do silně vymaštěného pekáče. Každou vrstvu osolíme, opepříme a mírně omastíme sádlem. Vrchní vrstvu tvoří brambory. V troše vody rozmícháme rajčatový protlak a jogurt, vlijeme do pekáče, aby potraviny byly potopeny a povrch pokapeme olejem.

  • 2

    Pokrm pečeme v mírně vyhřáté troubě chvíli pod poklicí a dalších 30 minut bez poklice.

  • 3

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu