Brambory s octem balsamico

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 20 g Bazalka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 0.48 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 2 mg
  • Draslík 1060.6 mg
  • Vláknina 12671 mg
  • Vitamín A 12671 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory vaříme ve slupce 20 minut, scedíme je, ještě vlažné oloupeme a necháme úplně vychladnout.

  • 2

    Balsamico uvedeme do varu s medem, povaříme asi minutu. Z omyté bazalky otrháme lístky, menší část odložíme stranou. Zbylé lístky nasekáme.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme olej, opečeme na něm brambory do zlatova a osolíme je. Přilijeme směs octa a medu, vše osmahneme. Přimícháme olivový olej a bazalku.

  • 4

    Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme lístky bazalky, ihned podáváme.

Komentáře k receptu